title
נגמלים מהלבן הלבן של 'מחלבת בארי'


נפל דבר... תם לו עידן ייצור גבינה רכה 5% ו- 9% מתוצרת מחלבת בארי.
האגדה נוצרה אי שם בתחילת שנות ה- 90 כשבחלקו האחורי של המטבח בואכה לרמפה, צצה לה מחלבה קטנה לייצור מוצרי חלב מעודפי החלב של הרפת. המוצרים המובילים היו חלב חמוץ בשקיות, גבינה רכה למריחה, לבן שנחשב לטוב מסוגו בנגב המערבי, וכמובן מעדן ה'שבילקי ' הזכור לטוב שייצרה עדה שזר.
בחלוף השנים השתנה סל המוצרים מעת לעת, עד שהבנו שצריך גם להתפרנס, וכך נעלמו להם הלבן הזכור לטוב ושקיות החלב (שלא זכורות כל כך לטובה...) מהמדפים.
הגבינה הרכה עמדה בציפיות שלנו כמוצר רווחי עד שגרזן משרד המסחר והתעשייה הונף וגזר את גורלה. זהו מוצר בפיקוח, וכשהורד מחירו בצורה דרסטית על מנת להוזיל את יוקר המחייה הוא הפך אותו ללא רווחי עבורנו. גילוי נאות, אהבתי את המוצר מפני שהוא גילם בעייני חומר גלם טבעי עם אופי וטעם מיוחד שהצלחנו להעניק לו, וזה לא היה פשוט. נכון, לא היו לו חיי נצח על המדף (ביננו, מי בכלל רוצה את זה במוצר מזון שנכנס לגוף) אבל הגביע הקטן הראה אופי ונחישות. ומספרים אפילו על קבוצות מחתרת שהרחיקו עד לדרום על מנת לנסות ולהשיג מעט מהלבן הלבן הזה.
והיום, אנו מסתכלים אחורה בגעגוע אבל קדימה בגאווה לעבר מוצרים שיהיו איכותיים מצד אחד ורווחיים מצד שני, והכי חשוב - גבינות שיאפיינו את רוח אנשי בארי והנגב.

דגן פלג.

תאריך פרסום
19/8/2015
גלריית תמונות