title
כתבה מתוקה- ללוש לפסח
פסח מאתגר את הקונדיטורים המקומיים שלנו אבל נותן להם הזדמנות לפתח יצירתיות.  ויש גם סקופ.



 וזה מה שקורה כשהולכים בעקבות הריח. ריח מתוק וונילי שמושך בחבלי קסם
לחדר עמוס בציוד ובו יקי, נוגה, ניקול וקשת שעוסקים בפעילות מהסוג היותר נעים
של לישה, בחישה ואפיה, כדרור כדורי שוקולד,  וגם לסקופ:
"הלא ייאמן קורה, מודיע יקי, הקונדיטור הראשי של ללוש, "הקיבוץ החילוני דורש כשר.
בשנה שעברה הוצאנו מאפים כשרים ולא נגעו, לא היה עניין. 
השנה קלטנו שיש דרישה לכשר, משפחות מארחות, נוסעות, סימבולי לבוא עם כשר."

שעבר את אישור הרבנות?

לא צריך להגזים. החומרים של העוגות כשרים, אין בהן קמח חיטה אלא קמחי מצה
ותפו"א, יש שקדים, קוקוס. זה יוצר גיוון שאנשים אוהבים.

    

אתם מרגישים את ההבדל בחומר?
נוגה: קמח המצה סופח נורא מהר את הנוזלים וממצק את המסה. כשהשתמשנו בו 
היינו צריכים להכין את העוגות במהירות ולהכניס אותן מייד לתנור.
העוגות נחטפות? 
יקי: בגדול- כל מה שנעשה יימכר ויהיה ביקוש ליותר.
נוגה: עשית- מכרת. לא עשית- לא מכרת.

כדורי טריקולור וניקול קרבונה מרוצה ברקע



אז מה ננשנש הפסח? ( יקי: אנחנו שמחים להמתיק את חיי הקיבוץ)
עוגיות-  סומסומיות, שקדיות, טראפלס (משוקולד, קוקוס ושמנת מתוקה), שלגיות, נשיקות קוקוס וקצפיות טבעיות וצבועות, 
עוגות: טרמיסו, קוקוס בחושה, עוגת ביסקוטים (על בסיס עוגיות יין של פסח).

זוהר מהמרכולית: "אנשים שואלים אם יש עוגות לפסח.."




תאריך פרסום
2/4/2015
גלריית תמונות