title
קובניות תימניות משודרגות
למי שנשאר עם טעם של עוד בעקבות שבוע  האוכל בבארי- מתכון מהודק ומשובח של רחל פריקר.
אחד החלוצים במתכוני קיבוץ בארי שפתחנו באתר, (נמצאים ב 'מתכונים' בתפריט 'שימושון' מתחת לסידור רכב). 
יש לכם גם מתכון פשוט שתמיד מצליח, ואתם מוכנים לשתף אותנו בכל הטיפים הקטנים?
 אתם מוזמנים ליצור קשר מכאן עם האתר.
שיהיה טעים.. 


קובניות תימניות משודרגות/ מתכון של רחלי פריקר



מצרכים:
1 ק"ג קמח מנופה
1 כוס סוכר (כוס חד פעמית)
1 כף שטוחה של מלח
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים (או כמו שאמי מסבירה: "את כבר תרגישי כמה הבצק צריך")
1 אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
60 גר מחמאה /חמאה +3/4 כוס שמן (לערבב ביחד)
סירופ סוכר: לבשל בכלי 1/2על הגז - כוס סוכר+ 3/4 מים ומעט לימון


אופן ההכנה:
• ללוש את כל החומרים במיקסר (חוץ מהחמאה והשמן) עד לקבלת בצק שאינו נדבק לידיים.
• לחלק את הבצק ל- 30-35 כדורים, לגלגל אותם בקמח ולהשאיר להתפחה.
• לפתוח כל כדור לעלה דק , למרוח את החמאה ולגלגל כמו לג'חנון.
• לשים בתבנית משומנת קלות, לסדר כמו 'שושנים', ולהשאיר להתפחה נוספת עד שמכפילים את גודלם.
• לאפות בחום בנוני עד הזהבה.
• עם ההוצאה מהתנור למרוח על הקובנינות סירופ סוכר.

אוכלים עם רסק עגבניות וביצה קשה
ישנה בעייה אחת- הן נחטפות מהר מדי...

בתאבון!




תאריך פרסום
4/5/2016