title
קובנינות


מתכון של שביט ברגלס- החלוצה השניה בספר המתכונים של האתר
מוזמנים לנסות, ולהגיב!



מצרכים‭:‬
לבצק:
1‭ ‬ קילו‭ ‬קמח‭ ‬לבן‭ ‬רגיל
 פחות‭ ‬מכף‭ ‬שמרים‭ ‬יבשים
5‭ ‬ כפות‭ ‬לא‭ ‬גדושות‭ ‬סוכר
 1‬ כף‭ ‬מלח
 1 כפית אבקת אפיה
600‭ ‬ מ"ל‭ ‬מים

לפתיחת‭ ‬הכדורים:
150 גרם חמאה נוזלית מומסת‬

לציפוי:
ביצה‭ ‬טרופה
קצח‭ ‬‭-‬‭ ‬אופציה
שומשום‭ ‬‭-‬‭ ‬אופציה


אופן‭ ‬ההכנה‭:‬
1. לשים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬החומרים‭,‬ כמה‭ ‬שיותר‭ ‬זמן‭ ‬לפחות‭ ‬15‭ ‬דקות.‭‬
2. נותנים‭ ‬לבצק‭ ‬לנוח‭ ‬ולתפוח‭,‬ כשהוא‭ ‬מכוסה‭ ‬בניילונית, ‬למשך‭ ‬שעה‭/‬שעה‭ ‬וחצי‭.‬
3. מחלקים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬לכ‭ ‬10‭ ‬כדורים‭.‬
4. פותחים את הכדורים עם ידיים משומנות מהחמאה, לשמן מעט, לגלגל כמו רולדה ולקשור כמו לחמניה.‭
5. ‬מניחים‭ ‬על‭ ‬נייר‭ ‬אפייה‭ ‬משומן‭ ‬בתבנית, מאפה‭ ‬אחד‭ ‬ליד‭ ‬השני.
6. משאירים לתפיחה‭ ‬נוספת‭ ‬של‭ ‬כחצי‭ ‬שעה‭.‬
7. מצפים ‬בביצה‬. אפשר‭ ‬לפזר‭ ‬מעל‭ ‬שומשום‭ / ‬קצח.
8. מכניסים‭ ‬לתנור‭ ‬שחומם‭ ‬מראש‭ ‬ל‭ ‬180‭ ‬מעלות‭ ‬עד‭ ‬שהקובנינות‭ ‬משחימות,‭ ‬כ‭ ‬40‭- ‬דקות.
תאריך פרסום
4/5/2016